Geschiedenis

Onstaan


Omnes is ontstaan in de zomer van 1994 met als eerste praeses Mark Van Aelst.

"Ik zat op een terraske met een goede Duvel bij Jan Van Gysel. We vonden het toenmalige aanbod van de studentenclubs niets voor ons: of te groot ( faculteit) of te weinig accenten op amusement ( activiteiten zoals ijsschaatsen, danslessen!... Kortom, dingen die iets verder gingen dan alleen maar op café gaan en drinken... (Niet dat deze laatste niet belangrijk waren :) ) Daarom zijn we ermee gestart, low profile maar het eerste jaar wel reeds 100 leden! En met succes want we bestaan nog steeds!"


Mark Van AelstNaam en schild


Iedereen is welkom bij ons, ongeacht regio of faculteit. Het is daarom dat de naam van onze club "Omnes" is, wat vrij vertaald uit het Latijn "Allen" betekent. Het is ook vandaar dat op ons schild duidelijk de twee open handjes terug te vinden zijn.

De blauwe kleur op het schild staat voor economie, daar Omnes van oorsprong uit de handelshogeschool komt, en de groene kleur staat voor wetenschap.Club der Kempen


Momenteel staat Omnes bekend als een regionale club van de Kempen. Deze overgang vond plaats in de zomer van 2007.

"Ik ben bij Omnes gekomen in het academiejaar 2006-2007, dit jaar was den Tuur (Richard Van Wesenbeeck) praeses. De club was toen nog handelswetenschappen maar met heel veel volk van de Kempen. Ik denk dat er misschien nog één iemand van het praesidium effectief handelswetenschappen studeerde. Dit jaar zijn we gedoopt met een 15-tal schachten.

Ik stelde voor om, via mijn broer, de retoricacantus van het Klein Seminarie te organiseren met Omnes. Deze was een groot succes met meer dan 100 studenten. Dit zelfde jaar is er ook voor het eerst een cantus georganiseerd voor het Spijker.

In de zomer van dat jaar is dan de beslissing gevallen om officieel club van de Kempen te worden. Die zomer hebben we niet stilgezeten en we hadden een nu 150-tal e-mailadressen van Kempische studenten die mogelijk naar Antwerpen kwamen. Dit met als gevolg dat jaar meer dan 60 schachten gedoopt zijn!

In dat jaar en mijn jaar als Praeses hebben we geprobeerd om veel nieuwe dingen te introduceren waaronder het weekendje en een skireis. Omnes is zo een meer gevestigde waarde geworden in Antwerpen en is dat nu nog steeds!"


Toon Servaes

Activiteiten

Omnes vs Noorderkempia

15 september 2017

Back 2 School

20 september 2017

Omnes goes STUDAY

28 september 2017